Domů » Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů

Milí návštěvníci webových stránek www.chcemese.cz,

v následujícím textu najdete pravidla, podle kterých přistupujeme k ochraně Vašich osobních údajů, které nám některým z níže uvedených způsobů dáváte k dispozici.

Vážíme si Vaší důvěry, se kterou nám své osobní údaje poskytujete, a proto při zpracování osobních údajů postupujeme podle zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů a podle Nařízení (EU) 2016/679, tj. obecného nařízení o ochraně osobních údajů, které vstoupilo v účinnost 25.5.2018 a je všeobecně známé pod zkratkou GDPR.

Kdo je správcem vašich osobních údajů

Právní předpisy označují toho, kdo sám rozhodne o tom, pro jaký účel a jakými prostředky bude osobní údaje zpracovávat, jako „Správce“. Máte právo znát totožnost Správce. V případě zpracování osobních údajů zadaných prostřednictvím některého z formulářů na www.chcemese.cz je Správcem:

Lukáš Ráboň
Místo podnikání: Zborovecká 1599/60, 678 01, Blansko
IČ: 03883949
Zapsaný v živnostenském rejstříku, příslušným živnostenským úřadem je Živnostenský Úřad Blansko
E-mail: info@chcemese.cz

Jaké osobní údaje zpracováváme

Jako Správce zpracováváme údaje, které nám sami poskytnete. Jde buď o údaje poskytnuté vyplněním formuláře na webových stránkách, zaslané e-mailem, případně sdělené aplikací typu FB messenger, telefonicky nebo osobně.

Údaje nám poskytujete zásadně dobrovolně. Povinně by to bylo jen v případech stanovených právními předpisy.

Osobní údaje mohou spadat do kategorie „běžných osobních údajů“ anebo může jít o zvláštní kategorie údajů, tj. citlivé údaje, kdy pro jejich zpracování právní předpisy stanoví přísnější podmínky. Zpracováváme pouze běžné osobní údaje.

Jaký je účel, doba a titul pro zpracování osobních údajů?

A. Zpracování osobních údajů na základě vašeho souhlasu

Pokud na našich webových stránkách zadáte svůj kontaktní e-mail pro bezplatné zasílání informací, tipů a novinek, dáváte odesláním vyplněného formuláře souhlas s tím, abychom Vám takové informace, tipy a novinky zasílali. Souhlas se může týkat jak našich vlastních produktů a služeb, tak nabídek jiných subjektů.

Přímo u formuláře na webu je uvedeno, k čemu konkrétně je souhlas poskytován. Jen se souhlasem subjektu údajů zveřejňujeme poskytnuté reference, fotografie a videozáznamy ze živých akcí anebo osobní údaje výherců konaných soutěží.

Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.

Kdo další osobní údaje zpracovává?

Abychom Vám mohli slíbené plnění zaslat, využíváme k tomu chytré aplikace a nástroje. Jejich poskytovatelé se tak stávají zpracovateli osobních údajů, jedná se o:

Doména: SubReg.cz
Hosting: Český hosting
E-mail marketing: SmartEmailing.cz

Se zpracovateli máme uzavřené písemné smlouvy, ve kterých je sjednáno plnění povinností v oblasti ochrany osobních údajů, aby vaše údaje zůstaly v bezpečí.

Osobní údaje budou zpřístupněny i příslušným správním orgánům, pokud nám takovou povinnost ukládá zákon (tj. zejména v případě provádění kontroly, při které je daný orgán oprávněn předložení osobních údajů vyžadovat).

Jaká další práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů máte?

A. Právo na přístup k osobním údajům

Jde o právo na potvrzení, zda zpracováváme Vaše osobní údaje a pokud ano, pak na přístup k těmto údajům a informacím o jejich zpracování.

B. Právo na opravu osobních údajů

Jde o právo na to, abychom bez zbytečného odkladu opravili nepřesné osobní údaje, které se Vás týkají. S přihlédnutím k účelům zpracování máte právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení (ve kterém uvedete údaje úplné).

C. Právo na výmaz osobních údajů (právo „být zapomenut“)

V případech stanovených zákonem nebo GDPR máte právo požadovat, abychom bez zbytečného odkladu vymazali Vaše osobní údaje (v GDPR jsou důvody uvedené v čl. 17, včetně uvedení výjimek, kdy se výmaz neprovede).

D. Právo na omezení zpracování

V případech stanovených v čl. 18 GDPR máte právo požadovat, abychom omezili zpracování Vašich osobních údajů.

E. Právo na přenositelnost údajů

Za podmínek stanovených v čl. 20 GDPR máte právo získat své osobní údaje a předat je jinému správci. Je-li to technicky proveditelné, máte právo požadovat přímo předání jinému správci.

F. Právo vznést námitku

V případech, kdy osobní údaje zpracováváme pro účely oprávněných zájmů, máte právo vznést námitku proti takovému zpracování a pak nadále nebudeme údaje zpracovávat, pokud náš oprávněný zájem nebude převažovat nad Vašimi zájmy nebo právy a svobodami. Pokud je oprávněným zájmem přímý marketing, pak má vznesení námitky vždy za následek ukončení dalšího zpracování pro účely přímého marketingu.0

G. Právo podat stížnost u dozorového úřadu

Pokud se domníváte, že dochází k porušování vašich práv v oblasti ochrany osobních údajů, máte právo podat stížnost k Úřadu na ochranu osobních údajů. Bližší informace o úřadu i ochraně osobních údajů naleznete přímo na stránkách úřadu www.uoou.cz

Důležité info na závěr

V případě, že budete mít další dotazy ke zpracování vašich osobních údajů u nás, můžete nás kontaktovat na e-mailu info@chcemese.cz Zprávou na tento mail nebo zasláním písemného požadavku na naši adresu uvedenou v úvodní části tohoto dokumentu, můžete také přímo uplatnit vaše práva, o kterých píšeme v článku VI.

Jen si dovolujeme upozornit, že pro účely ověření toho, že požadavek je uplatněn opravdu přímo Vámi, vás můžeme poté ještě kontaktovat a totožnost a požadavek si přiměřeným způsobem ověřit. Totéž platí i pro případnou telefonickou a obdobnou komunikaci.

Aktuální znění tohoto dokumentu naleznete vždy na stránkách www.chcemese.cz Toto znění je účinné od 1.1.2021